Παρασκευάς Καρασούλος

Πρέπει να ήμουν δέκα ετών, όταν ο πατέρας μου μού έμαθε να υπογράφω. Αφού και των δύο τα αρχιγράμματα συνέπιπταν, (Παναγιώτης εκείνος, Παρασκευάς εγώ), το επίθετο ίδιο, θεώρησε αυτονόητο πως θα έπρεπε και η υπογραφή μας να είναι ίδια. Έτσι ανακάλυψα τον μηχανισμό και τα μυστικά της διαδρομής της υπογραφής του και είναι αλήθεια πως παρότι είχα τη δυνατότητα να κάνω ζαβολιές στα σχολικά χρόνια πλαστογραφώντας την, δεν το έκανα ποτέ.
Απλώς μεγαλώνοντας πρόσθεσα –μια δεκαετία αργότερα- τη δική μου διαφορά στην κοινή μας εικόνα: τις τρεις τελείες στην ουρά του τελικού σίγμα που υπογράμμιζε το επίθετο. Μία τελεία για το χρόνο, μία για τον τόπο κι απέναντι τους μία, μόνη, για το πρόσωπο. Γύρω από αυτές τις τρεις εμμονές (τον χρόνο, τον τόπο και τα ίχνη της προσωπικής μου ταυτότητας στη σχέση της μαζί τους) συγκροτήθηκε και η παρουσία μου όλα αυτά τα χρόνια στο ελληνικό τραγούδι και στα ελληνικά γράμματα. Τα τραγούδια, τα ποιήματα κι ότι κατέθεσα ως δημόσιο λόγο, υπήρξαν πάντα πρόμαχοί μου σ’ έναν κόσμο που άλλαζε καταργώντας πολλές φορές ακόμη και τα εσωτερικά σύνορα.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα, ζω κι εργάζομαι στον Υμηττό, σ’ ένα νησί μέσα στην Αθηναϊκή μεγαλούπολη γιατί οι αναπνοές εδώ, έχουν μεγαλύτερη αντοχή και δύναμη και τα μέτρα πιο σαφή διαγράμματα.
Updating…
  • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.