Φώτης Βάρθης, «Η Ρομφαία της Αυγής»

Ατομική έκθεση

site-eikastika-varthis

Η IANOS Αίθουσα Τέχνης παρουσιάζει τον εξαιρετικό νέο ζωγράφο και χαράκτη Φώτη Βάρθη στην πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο “Η ρομφαία της αυγής”, με χαρακτικά έργα και το αυθεντικό χειροποίητο βιβλίο Η Ρομφαία της Αυγής. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στις 20:30 και θα διαρκέσει έως τις 17 Μαρτίου.
Την ημέρα των εγκαινίων,θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της έκθεσης με ομιλητές τον καθηγητή του Α’ εργαστηρίου χαρακτικής ΑΣΚΤ Γιάννη Γουρζή, την επιμελήτρια της έκθεσης Ίριδα Κρητικού και τον δημιουργό Φώτη Βάρθη. Τα εγκαίνια θα πλαισιώσει μουσικά η χορωδία Αγ. Αλεξάνδρου.

Ο Φώτης Βάρθης στην πρώτη αυτή έκθεση παρουσιάζει ένα σώμα χαρακτικής δουλειάς με έμφαση στην χάραξη σε ξύλο, καθώς και το πιο μακροσκελές μέχρι στιγμής έργο του, το βιβλίο Η Ρομφαία της Αυγής, που πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του καθηγητή χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, Γιάννη Γουρζή. Πρόκειται για ένα αυθεντικό χειροποίητο βιβλίο με κείμενα του καλλιτέχνη και 14 ξυλογραφίες-σκιότυπα. Το κείμενο είναι αλληγορικό και βασικός του άξονας είναι το ζήτημα της πίστης. Η θεματολογία αυτή απασχολεί τον καλλιτέχνη και παρουσιάζεται σε αρκετά έργα της έκθεσης, όπως στο Εκ κοιλίας Άδου και το Κλεμμένο Βέλος, αλλά και στις δύο μεγάλων διαστάσεων ξυλογραφίες, Ιερή Πληγή και Αλήθεια.

Ο Φώτης Βάρθης γεννήθηκε το 1983 και έχει καταγωγή από την Κέρκυρα. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη γραφιστική, εισήχθη το 2009 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από όπου αποφοίτησε τον Σεπτέμβριο του 2015, από το Α΄ εργαστήριο χαρακτικής με καθηγητές τους Γιάννη Γουρζή και Μιχάλη Αρφαρά. Παράλληλα με την σχολή παρακολούθησε σεμινάρια καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και συμμετείχε σε διαγωνισμούς, κερδίζοντας διακρίσεις για τα έργα του.
Η ανανεωμένη IANOS Αίθουσα Τέχνης, συνεχίζει τον τέταρτο χρόνο της λειτουργίας της υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, εστιάζοντας στην παρουσίαση θεματικών αφιερωμάτων και ατομικών εκθέσεων με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν της λογοτεχνίας και της ποίησης, αλλά και τη σχέση ενός χώρου αφιερωμένου στον κόσμο του βιβλίου με την πόλη που τον περικλείει.

Πληροφορίες

IANOS Αίθουσα Τέχνης, Σταδίου 24, 210-3217917, www.ianos.gr
Ώρες λειτουργίας: Δευ – Παρ: 10:00-21:00, Σαβ: 10:00-18:00

Εγκαίνια: Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 στις 20:30
Διάρκεια: έως τις 17 Μαρτίου 2016

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος
Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ:
Γρ. Κυδωνιών 21 – Υμηττός, τηλ./fax: 210 76 10 616 – 617 & 620

Σκιαγραφώντας τον Διονύσιο Σολωμό

Έκδοση και ομαδική εικαστική έκδοση

rp-p-1999-383
rp-p-1999-553

Με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η IANOS Αίθουσα Τέχνης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρή Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, διοργανώνει ομαδική εικαστική έκθεση τιμώντας το σημαντικότερο αρχαιολογικό μουσείο της χώρας που κάθε χρόνο ανοίγει τις πόρτες του σε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 στις 20:30 και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη της Διευθύντριας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Δρ Μαρίας Λαγογιάννη.

Αντλώντας έμπνευση από τα εκθέματα των συλλογών του Μουσείου, αλλά και από το ίδιο το κτίριο και την ιστορία του, οι καλλιτέχνες αποτυπώνουν μέσα από την προσωπική τους ματιά διαφορετικές πτυχές και θεάσεις του χώρου και των δράσεων του Μουσείου.

Στην έκθεση συμμετέχουν: Κώστας Ανανίδας, Εριέττα Βορδώνη, Μάριος Βουτσινάς, Στέλιος Γαβαλάς, Ανδρέας Γεωργιάδης, Ειρήνη Γκόνου, J.Joshua Garrick, Τίνα Καραγεώργη, Βούλα Καραμπατζάκη Βασίλης Λιαούρης, Μιχάλης Μαδένης, Στέλλα Μελετοπούλου, Γιάννης Μπεκιάρης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Στέλιος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Πασάντας, Ντίνος Πετράτος, Άντζελα Πετροχείλου, Μαίρη Σαμόλη, Δημήτρης Σαρασίτης, Πραξιτέλης Τζανουλίνος, Κατερίνα Τσεμπελή, Πάβλος Χαμπίδης, Αθηνά Χατζή.

Η ανανεωμένη IANOS Αίθουσα Τέχνης, διανύει τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας της υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, εστιάζοντας στην παρουσίαση θεματικών αφιερωμάτων και ατομικών εκθέσεων με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν της λογοτεχνίας και της ποίησης, αλλά και τη σχέση ενός χώρου αφιερωμένου στον κόσμο του βιβλίου με την πόλη που τον περικλείει.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες

Αγγελή Ηώ · Αγγελίδου Δάφνη · Αγγελόπουλος Σπύρος · Αδαμάκης Γιάννης · Αδριανός (Σωτήρης) · Αλεξάκης Στέλιος · Ανδρεαδάκης Δημήτρης · Ασαργιωτάκη Καλλιόπη · Ανταχοπούλου Κατερίνα · Αντωνόπουλος Άγγελος Βαρλάμος Γιώργης · Βερούκας Αλέξης · Βέττα Νανά · Γεωργιάδης Ανδρέας · Γεωργιάδης Σάββας · Γκολέμας Μίλτος · Γκόνου Ειρήνη · Γουρζής Γιάννης · Δασκαλάκης Στέφανος · Δημητρακοπούλου Τάνια · Ζέρβας Σταμάτης Ισακίδη Αλεξάνδρα · Ιωάννου Σταύρος · Κανά Ειρήνη · Κατσιγιάννης Δημήτρης · Κατσιπάνος Θεόφιλος · Κεχαγιόγλου Χρήστος · Κοντέλλης Ανδρέας · Κοντογιαννοπούλου Λήδα · Κροντηρά Μαρίνα · Κτιστοπούλου Μαρία · Κυραρίνης Αλέκος · Μαδένης Μιχάλης · Μακρή Κλειώ · Μακρής Θανάσης · Μαρούδα Καλλιρρόη · Μάτσα Αλίνα · Μόσχος Νίκος · Μπελντέκος Παναγιώτης · Μπήτσικας Ξενοφών · Μπιτσάκης Μανώλης Μπότσογλου Χρόνης · Νικολαΐδη Νίκη · Νικολάου Ανδρέας · Ντούτσουλη Σταματίνα · Παντελιάς Μίλτος Παπαδημητρίου Έλενα · Παπακώστας Αχιλλέας · Παπατριανταφυλλόπουλος Κωνσταντίνος · Παππάς Κώστας Πασάντας Παναγιώτης · Πετρουλάκης Στέλιος · Προκοπίου Ελιάννα · Σκουρογιάννης Δημήτρης · Στάβερης Αντώνης · Σταυροπούλου Ματίνα · Στελλάτου Μαρίνα · Τέτσης Παναγιώτης · Τζανουλίνος Πραξιτέλης · Τζερμιάς  Βαγγέλης · Τούντας Παναγιώτης · Φασιανός Αλέκος · Φιλοπούλου Μαρία · Χώνιας Τάσος · Ψυχοπαίδης Γιάννης

Πληροφορίες

IANOS Αίθουσα Τέχνης, Σταδίου 24, 210-3217917, www.ianos.gr
Ώρες λειτουργίας: Δευ – Παρ: 10:00-21:00, Σαβ: 10:00-18:00

Εγκαίνια: Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, 20:30
Διάρκεια: 7 Ιουνίου – 10 Σεπτεμβρίου 2016

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος
Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

Εγκαίνια: Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, 20:30

ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ:
Γρ. Κυδωνιών 21 – Υμηττός, τηλ./fax: 210 76 10 616 – 617 & 620

Updating…
  • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.