Η Αλίκη στη Χώρα των Πραγμάτων

Έκδοση και ομαδική εικαστική έκδοση

alexandra_isakidi
nektarios_aposporis_s
marina_stellatoy_s

Μια εικαστική χειμωνιάτικη περιπέτεια

Ομαδική έκθεση

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος

Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

σε μια κοινωνία αγαθών και συσσωρευμένων πραγμάτων

τι είναι αυτό που αξίζει να διασώσουμε;

Με έμπνευση από την τολμηρή ηρωίδα του Lewis Carroll, αναζητούμε την Αλίκη στο σήμερα, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την παγκοσμιοποίηση και την τεχνολογία, την ταχύτητα της επικοινωνίας και των μετακινήσεων, την κυριαρχία των κανόνων της αγοράς και της μαζικής κουλτούρας. Σε ένα κόσμο ρευστό που συνεχώς αλλάζει και που τόσο η έννοια του πολύτιμου όσο και εκείνη του ελάχιστα απαραίτητου για την φυσική και ψυχική επιβίωση του ατόμου τρέπονται σε αμείλικτα ερωτηματικά, σε ολοένα και περισσότερους τόπους του πλανήτη, αυτό που τελικά αξίζει να κρατήσουμε, αυτό που τελικά αξίζει να διασώσουμε ίσως να είναι αλλιώτικο από εκείνο που είχαμε κάποτε φανταστεί.

Συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε με την έκθεση “Τα Μυστικά του Κήπου” και συνεχίστηκε με τον “Παραμυθένιο Κόσμο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν”, ο μήνας Δεκέμβριος στην ΙΑΝΟS Αίθουσα Τέχνης είναι και φέτος αφιερωμένος σε ένα παραμύθι, την εμβληματική “Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων”.

“Η Αλίκη στη Χώρα των Πραγμάτων” έχει να αντιμετωπίσει διαφορετικές προκλήσεις σε σχέση με την ηρωίδα του Carroll και να μηχανευτεί νέους τρόπους επιβίωσης στη διάρκεια του ταξιδιού της. Ας κοιταχτούμε στον καθρέπτη, λοιπόν, και ας σκεφτούμε σαν την Αλίκη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 20 Δεκεμβρίου 2016.

Η ανανεωμένη IANOS Αίθουσα Τέχνης, διανύει τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας της υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, εστιάζοντας στην παρουσίαση θεματικών αφιερωμάτων και ατομικών εκθέσεων με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν της λογοτεχνίας και της ποίησης, αλλά και τη σχέση ενός χώρου αφιερωμένου στον κόσμο του βιβλίου με την πόλη που τον περικλείει.

Επικοινωνία

IANOS, Άννα Θεοδόση, 210 – 3243387, 6958004810-6977605271, pr@ianos.gr

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες

Ελέσα Αντύπα, Νεκτάριος Αποσπόρης, Σάββας Γεωργιάδης, Λένα Ζευγαρίδου, Αλεξάνδρα Ισακίδη, Θεόφιλος Κατσιπάνος,Τατιάνα Κοντούλη, Βασίλης Λιαούρης, Νεκτάριος Μαμάης, Μάρκος Μπλάτσιος, Γεύσω Παπαδάκη, Μαίρη Παππά, Μαρία Πάστρα, Άντζελα Πετροχείλου, Νίκη Πρόκου, Βασίλης Σούλης, Μαρίνα Στελλάτου, Γιώργος Ταξίδης, Βάσω Τρίγκα, Ελευθερία Τσέικο, Βιργινία Φιλιππούση, Αθηνά Χατζή, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος

Πληροφορίες

IANOS Αίθουσα Τέχνης, Σταδίου 24, 210-3217917, www.ianos.gr
Ώρες λειτουργίας: Δευ – Παρ: 10:00-21:00, Σαβ: 10:00-18:00

Εγκαίνια: Τρίτη 20.12.2016, 20.00
Διάρκεια: Από 20.12.2016 έως 18.01.2017

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος
Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ:
Γρ. Κυδωνιών 21 – Υμηττός, τηλ./fax: 210 76 10 616 – 617 & 620

Updating…
  • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.