ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ομαδική εικαστική έκθεση

site-eikastika-kafeneia
katalogos-kafeneia6
katalogos-kafeneia9
katalogos-kafeneia4

Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υποδέχεται τη νέα περίοδο με την ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα καθαρά αθηναϊκό, τα «ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ».

Όπως και στο παρελθόν, που ιστορικά στέκια της Ομόνοιας, των Χαυτείων, της Πανεπιστημίου, του Κολωνακίου και της Πλατείας Συντάγματος όπως ο Ζαχαράτος και η Δεξαμενή ή τα θρυλικά Βυζάντιο, Brazilian και Zonars φιλοξένησαν πλήθος καλλιτεχνικών, πολιτικών και κοινωνικών συζητήσεων, έτσι και τα τελευταία χρόνια καφενεία και καφέ, που αποτελούν την εξέλιξη των πρώτων, όπως το Φίλιον και η Βιβλιοθήκη, το Da Capo και η Λυκόβρυση αλλά και τα καφενεία των Εξαρχείων και της Πλάκας ή της Πλατείας Βικτωρίας και τόσα ακόμη. αποτελούν καθημερινά στέκια και σταθερούς αποδέκτες των διακυμάνσεων της πόλης: νεοκλασικά κτήρια και στοές, πλατείες και φιλόξενα πατάρια, έχουν ίσως να αφηγηθούν για την πόλη και τους ανθρώπους της πολύ περισσότερες ιστορίες από άλλες, επίσημα εγγεγραμένα στον χάρτη σημεία συνάντησης, ανταλλαγής και αποφάσεων. Τα παραπάνω ακριβώς, από τις λεπτομέρειες και τις γενικές όψεις των ιστορικών αλλά και των εν λειτουργία καφενείων ως την παρατήρηση των θαμώνων τους, θα θέλαμε να είναι ο καμβάς της δημιουργίας σας.

Ο Ιανός, επιλέγοντας τη συνέχεια της λειτουργίας του επί της οδού Σταδίου, επιθυμεί από τη μεριά του να υπογραμμίσει τη σημασία και το αναντικατάστατο του οργανικού αστικού ιστού. Κι εμείς, θεωρώντας με τη σειρά μας το αθηναϊκό κέντρο κληρονομιά και κοινό τόπο και αναφορά όλων μας, θα θέλαμε να μοιραστούμε το βλέμμα σας με τους επισκέπτες του χώρου.  

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες

Δάφνη Αγγελίδου, Χριστίνα Ακτίδη, Έλενα Ακύλα, Ειρήνη Βογιατζή, Ανδρέας Γεωργιάδης, Φραγκίσκος Δουκάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Μηνάς Καμπιτάκης, Βασίλης Λιαούρης, Νεκτάριος Μαμάης, Ελεάννα Μαρτίνου, Χαρίτων Μπεκιάρης, Παναγιώτης Μπελντέκος, Άννα Μπίλη, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος, Βασίλης Πέρρος, Στέλιος Πετρουλάκης, Ελιάννα Προκοπίου, Γιώργος Σαλταφέρος, Δημήτρης Σαρασίτης, Αντώνης Στάβερης, Μαρίνα Στελλάτου, Πάβλος Χαμπίδης, Αθηνά Χατζή.

Πληροφορίες

IANOS Αίθουσα Τέχνης, Σταδίου 24, 210-3217917, www.ianos.gr
Ώρες λειτουργίας: Δευ – Παρ: 10:00-21:00, Σαβ: 10:00-18:00

Εγκαίνια: Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Διάρκεια έκθεσης:  7 Οκτωβρίου – 8 Νοεμβρίου 2014.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος
Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ:
Γρ. Κυδωνιών 21 – Υμηττός, τηλ./fax: 210 76 10 616 – 617 & 620

Updating…
  • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.